Het seizoen bij de Izegemse triatlonclub startte iets anders. Begin november kreeg ik namelijk een telefoontje van de voorzitter. Met de de kans om mij verder te gaan ontwikkelen binnen de triatlon als lid van EFC-ITC. Een klein vreugdedansje om het seizoen te beginnen.

Beide voeten bleven op de grond. Ok, het is een grote kans die ik met beide handen gegrepen heb. Maar natuurlijk.. niets voor niets. Dit seizoen wordt er eentje van hard werken en blijven knokken. Mijn trainer/coach zette meteen de aandachtspunten op een rijtje.

Deze winter hebben we vooral op het zwemmen en lopen gewerkt. Het fietsen lieten we even wat achterwege. Ondertussen heb ik een kleine revalidatie gehad. Dit door een ingreep aan de schouder. Het was goed aftasten in hoeverre ik de uren en kilometers in het zwemmen kon opdrijven. De tricks tijdens de techniektraining door Stefaan Maene, zorgde ervoor dat de schouder minder belast werd. 

Ondertussen hebben we een test afgenomen. Wat blijkt dat ik in het zwemmen iets achter zit op schema. Het lopen heb ik wel goed doorgekomen deze winter. Nu komt stilaan het beter weer eraan. Dus laten we de fiets uithalen.

 

 

Triatlon mag dan wel een individuele sport zijn. Toch zorgt EFC-ITC dat alle individuele atleten een team vormen. Samen met 10 andere atleten trokken we er tussen 2 maart en 4 maart op uit. Tijdens deze 2 dagen is er heel weinig getraind. De bedoeling was om een team te smeden. De eerste avond werd er tijd voorzien om elkaar beter te leren kennen. Met een hapje en drankje om het wat gezelliger te maken. De volgende dag stond hout hakselen, escaperoom en het even bezinnen bij de menenpoort op het programma. Deze activiteiten zorgden voor heel wat fantastische momenten.

 

 

Als afsluiter de zondagmorgen hebben we een vetloopje afgewerkt en heeft een sportpyschologe komen praten over stress voor en tijdens een wedstrijd. Ondanks een individuele sport zorgt EFC-ITC dat er een team van fantastische mensen de sport tot een hoger level brengt. Petje af voor de organisatoren van het teambuildingsweekend. Bram Deruyck, Dirk Demaré en Stefaan De Clercq.

 

Ondertussen zijn alle wedstrijden ingepland. Deze zijn terug te vinden op de website. Maar voor ik van start ga met de wedstrijden ga ik er nog even tussenuit. Dit om wat extra te trainen. Op het Spaanse eiland Mallorca.

 

 

 

3 Comment on “KICK OFF

  1. Goed bezig . We zin fan

  2. Tof om er een nieuwe blog erbij te hebben. Veel succes in dit team.
    Psssttt: tis wel hout ” Hakselen”.

  3. Ik wens je veel succes toe en veel train-recupgenot! Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *