Op zondag 9 juli werd Oudenaarde omgetoverd tot een waar triatlondorp. Terwijl de winnaarres van de crosstriatlon bekend gemaakt werd en Ine Coucuyt zich een jaar lang mag kronen tot BK Crosstriatlon, konden wij om 15u van start. Wat gezonde stress, maar zonder verwachtingen. Eigen wedstrijd, eigen kunnen en zien waar ik eindig. Een top 3 stond zo goed als vast: Goos, Tondeur, Truyers. Ok, stiekem hopen op een top 10 plaats.

Door het warme weer van de afgelopen dagen was het een wedstrijd zonder wetsuit. Voor een zwakke zwemmer is dit helemaal geen voordeel waardoor ik dan ook maar als 12de uit het water kwam.

De eerste 500m na het zwemmen kon ik aan mijn inhaalrace beginnen. Het was namelijk 500m lopen vooraleer we de zwembril en badmuts konden inwisselen voor de fiets.

Het werd een vlotte wissel, alhoewel hmm, waar is mijn 2degelleke? Verdorie die ben ik al kwijt. Ok, goed doseren en hopelijk geen klopje.

Een fietsparcours be like: een technisch parcours over een afstand van 45km met heuvels als kers op de taart. Knallen maar! De benen zaten goed. Veel beter dan in Kortrijk waar ik enorm veel pijn had aan mijn Hamstrings door een verkeerde fietspositie enkele dagen voor de wedstrijd.

Een iets kon ik niet uit mijn hoofd krijgen, namelijk niet platvallen. Na de eerste fietsronde liet ik even mijn fiets weten dat hij goed bezig was en het zo moest volhouden. Met als achterliggende rede ‘alle beetjes helpen, als je er zelf maar in gelooft’. :p

 

Na een enorm fietsnummer en als 5De in de wisselzone kon ik een zorgenloos loopnummer starten. Mijn gehoopte doel was toen namelijk al bereikt. Ik wist dat Bieke Trensor niet veel voorzat, maar kon ik haar ook nog bijbenen?

 Door de vele rechte stukken kon ik ze op een gegeven moment waarnemen. Ik kwam dichter en dichter. Mijn tempo bleef en ik kon erover. 4depositie.

Ik was content, gelukkig, blij. Nu aftellen en proberen genieten, maar met het hele warme weer en het beperkte aantal voorraadposten was het heeeel hard afzien. Ik was op, ik had het warm en ik was voldaan.

Een wedstrijd, waargenomen, goedgekeurd en voor herhaling vatbaar. Even een bedankingswoordje aan EFC-ITC en speciaal aan Bram Deruyck waarmee ik kan terugblikken op een mooi 1stedeel van het triatlonseizoen. Op naar 4 augustus in Jabbeke.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *