Zwemmen, fietsen, vallen, opstaan en weer doorgaan!!

Zoals elk jaar staat 15 augustus aangekruist op de kalender, hoogdag in stad Izegem. Voor de 3de keer op rij gaat het BK kwarttriatlon door. Als lid van de Izegemse triatlon is er even een luxe om dicht bij de deur een wedstrijd mee te pikken. 

Door de blauwalgen ging het zwemmen door in de Gavers te Harelbeke. Dit in de voormiddag, vervolgens 5 uur later ging het fietsen en lopen van start. Dit zorgde voor een iets wat ander aanvoelen, maar dit zal voor de andere atleten niet anders geweest zijn. Voor iedereen gelijk dus!

 

Om 15u30 konden we de fiets opspringen. Meteen voelde ik dat het goed zat. Jong zijn heeft zo zijn voordelen :D. tandje hoger en duwen maar. Tot inzet van de tweede rond, op de markt van Izegem, even de grond kussen?… Waarom niet.

Door een iets wat risicovolle bocht ging Margot de grond tegenaan. Opstaan, ketting erop en opnieuw duwen. Ik voelde dat mijn Shifter los zat,  gaf hem een duw en hoorde een krak. Afblijven en duwen Margot! Wat gebloed aan de hand en elleboog, maar voor de rest zag het er goed uit. Na enkele minuten kwam ik opnieuw bij de 2 dames waarmee ik samen aan het fietsen was. Geen risico meer, en met hen ging ik de wisselzone in om het looponderdeel te starten. 

Izegem is gekend voor het zware loopparcours, dit door een brug die 4 maal opgelopen moet worden. Het trainen de afgelopen week in de oostenrijkse bergen, en de trailrun die ik afgerond heb wierp zijn vruchten af. Ik had een tempo, en kon het tempo houden. Tevreden met een 17de plaats op een Belgisch kampioenschap, en nieuwe records in eigen kunnen. 

Voor mij zal dit een wedstrijd zijn die ik niet snel vergeet. Een kapotte shifter, en wonden die nog enkel dagen nodig zullen hebben vooraleer opnieuw volop kan getraind worden. Maar zo’n risico’s neem ik met plezier, want opnieuw heeft de Izegemse triatlon club ervoor gezorgd dat het een geslaagde editie was. Petje af!

afsluitend volgen er nog enkele dankwoorden, startend aan de coach/trainer Bram voor de fantastische begeleiding en support, stad Izegem en de Izegemse triatlon club om er opnieuw een groots volksfeest van te maken. En last but not least alle supporters die massaal op post waren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *