Naam: Margot Vandekerkhove

geboortedatum: 21/08/1995

geboorteplaats: Izegem, Belgium

Gebeten door sport ben ik al altijd geweest. Als kind deed ik competitie trampoline bij turnkring ‘De Trampo’s’. Na enig wat stagneren was het tijd om het over een andere boeg te gooien. Voor ik gestart ben met triatlon heb ik eerst 6 jaar competitie volleybal gedaan. Dit beginnend in Lendelede. Het laatste seizoen reeds beïndigd in Roeselare. Het twee maal kampioen mogen spelen heeft mij mooie herinneringen bezorgd.

Na 6 jaar volleybal ben ik triatlon gaan beoefenen. Hoe ben ik gebeten door deze sport? Heel simpel!! 15 augustus te Izegem. Een groot feest voor de Izegemnaar. Dit was niet anders voor mij. Deze fameuse Triatlon zorgde ervoor dat ik weken nadien er nog steeds over aan het praten was. Genoeg met napraten, tijd voor actie. De fasinatie heeft ervoor gezorgd dat ik sinds twee jaar deel uitmaak van EFC-ITC. Dit onder begeleiding van Trainer/coach Bram Deruyck. De ambitie was namelijk groot.

Het eerste jaar was aftasten. Mijn wilskracht en doorzettingsvermogen heeft heel wat teweeg gebracht. Zo kon ik terugblikken op een schitterend eerste seizoen bij EFC-ITC. De honger om het seizoen te evenaren en verder te groeien was groot. Ondetussen een tweede seizoen afgewerkt. 1 woord. Verslaving! Maar in de positieve zin. Nu kijk ik vooral terug naar de wedstrijd in Alpe D’huez. Een ervaring om nooit te vergeten.

Ondertussen gestart aan het derde seizoen. Waarbij er even gekeken wordt naar de stand van zaken, ambities en toekomstplannen. Laten we niet te ver voorlopen, en enkel na te denken over seizoen 2017-2018. Deze winter is er hard gewerkt op het zwemmen en lopen. Maar ook fietsen wordt bij geschaafd. De ambities zijn om op alle 3 de diciplines vooruitgang te boeken. Als er dan toch even naar de toekomst wordt gekeken. Dan is er 1 grote prioriteit. Immers afstuderen als student ‘Sport en Bewegen’ aan Howest te Brugge.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *