Naam: Margot Vandekerkhove

geboortedatum: 21/08/1995

geboorteplaats: Izegem, Belgium

Gebeten door sport en bewegen ben ik al altijd geweest. Als kind deed ik aan competitie trampolinespringen bij de turnkring ‘De Trampo’s’. Na enig wat stagneren was het tijd om het trampoline achter mij te laten en een nieuwe uitdaging te zoeken. Voor ik begonnen ben met het uitoefenen van triatlon, heb ik eerst 6 jaar volleybal gespeeld. Dit beginnend in Lendelede, het laatste seizoen reeds beïndigd in Roeselare. Het twee maal kampioen spelen heeft mij mooie herinneringen bezorgd.

Na 6 jaar volleybal spelen en het opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging heeft mij tot triatlon gebracht. Hoe ben ik terecht gekomen bij deze sport? Dit is gemakkelijk te verklaren. Namelijk op 15 augustus te Izegem organiseert EFC-ITC een triatlon. Een groot feest voor de Izegemnaar. Maar voor mij vooral een bron van nieuwsgierigheid en fascinatie om dit zelf eens te doen. De nieuwsgierigheid en fascinatie zette ik om in acties. Waarbij ik ondertussen 4 jaar triatlon doe. Dit onder begeleiding van Trainer/coach Bram Deruyck.

Het eerste jaar was aftasten. Mijn wilskracht en doorzettingsvermogen heeft heel wat teweeg gebracht. Zo kon ik terugblikken op een schitterend eerste seizoen bij EFC-ITC. De honger om het seizoen te evenaren en verder te groeien was groot. Ondertussen een tweede en derde seizoen afgewerkt, waarop ikzelf trots ben. Vooral op de prestatie van de wedstrijd op Alpe D’huez. Een ervaring om nooit te vergeten.

Ondertussen gestart aan het vierde seizoen. Waarbij er even gekeken wordt naar de stand van zaken, ambities en toekomstplannen. Laten we niet te ver voorlopen, en enkel nadenken over seizoen 2018-2019. Deze winter is er hard gewerkt op het zwemmen en lopen. Maar ook fietsen wordt bijgeschaafd. De ambities zijn om op alle 3 de disciplines vooruitgang te boeken. Dit seizoen ligt mijn focus vooral op de 111 ( 1km zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen) wedstrijden en daarnaast op een vaste pion tijdens de T3 series. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *